Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τις μπριζόλες και τις πατάτες. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και βάζουμε μέσα τις μπριζόλες.
Καθαρίζουμε εξωτερικά τη σελινόριζα και την κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες.
Ανακατεύουμε το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, το μέλι και το χυμό λεμονιού και φτιάχνουμε ένα πηχτό μίγμα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια πλατιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον με τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα αρώματά τους.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και ροδίζουμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές