
Κριθαράκι με Κοτόπουλο στην Κατσαρόλα
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και ροδίζουμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές
Υλικά (6 μερίδες):
- 6 μπουτάκια κοτόπουλο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 3 μεγάλες τριμμένες ντομάτες
- 1 μικρό ξυλάκι κανέλας
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 πακέτο μεσαίο κριθαράκι
- Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση (περίπου 1,5 ώρα):
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και ροδίζουμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τις τριμμένες ντομάτες και τα μυρωδικά (κανέλα). Ανακατεύουμε προσεκτικά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να δέσουν τα υλικά.
Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να καλύψει το κρέας. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 40 περίπου λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει και να τρυπιέται εύκολα με το πιρούνι. Ρίχνουμε αλάτι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά ακόμα.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και ρίχνουμε το κριθαράκι στο ζουμί. Συμπληρώνουμε με νερό αν χρειάζεται, κρατώντας την αναλογία 3 κούπες ζουμί για κάθε 1 κούπα κριθαράκι. Σε 10 λεπτά το κριθαράκι θα είναι έτοιμο. Σβήνουμε τη φωτιά, τοποθετούμε το κοτόπουλο πίσω στην κατσαρόλα, κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε να "ξεκουραστεί" για λίγα λεπτά.
Σερβίρουμε το φαγητό με μια κούπα κόκκινο κρασί για το τέλειο συνοδευτικό!
Συμβουλή από τον Κώστα Αποστολάκη:
Μην ξεχάσετε να προσθέσετε τριμμένο κεφαλοτύρι πάνω από κάθε μερίδα κριθαρότου! Το τυρί θα προσθέσει την τέλεια γεύση και θα απογειώσει το πιάτο. Θα ξετρελάνει όλους στο τραπέζι!