Μπριζόλες Λαιμού στο Φούρνο

Μπριζόλες Λαιμού στο Φούρνο

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τις μπριζόλες και τις πατάτες. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και βάζουμε μέσα τις μπριζόλες.

Υλικά (4 μερίδες):

  • 4 χοιρινές μπριζόλες από τον λαιμό
  • 5 μέτριες πατάτες
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • 1 λεμόνι (χυμό)
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • 1 πορτοκάλι (χυμό)
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση (περίπου 2 ώρες):

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τις μπριζόλες και τις πατάτες.
Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και βάζουμε μέσα τις μπριζόλες.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να μαριναριστούν.
Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα μικρό ταψί και από πάνω βάζουμε τις μπριζόλες.
Προσθέτουμε στο μπολ μας ένα ποτήρι νερό και περιχύνουμε αργά το μείγμα στο ταψί.
Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για 90 λεπτά στους 180°C και μετά ξεσκεπάζουμε το ταψί.
Αφήνουμε τις μπριζόλες να ροδίσουν για ακόμα 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε το κρέας με το ζουμάκι από το ταψί πάνω από τις μπριζόλες και τις πατάτες.
Καλή απόλαυση!

Η χρήσιμη συμβουλή του Κώστα Αποστολάκη:

Αν αντί για το κλασικό κουτάκι μπύρας χρησιμοποιήσουμε μαύρη μπύρα τύπου Weiss, θα απογειώσουμε το πιάτο μας δίνοντάς του μια πιο έντονη και καπνισμένη γεύση!