Χοιρινό με Πρασοσέληνο

Χοιρινό με Πρασοσέληνο

Καθαρίζουμε εξωτερικά τη σελινόριζα και την κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες.

Υλικά (6 μερίδες):

  • 1,5 κιλό χοιρινό κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 μάτσο πράσα
  • 1 σελινόριζα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη καρέ
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση (περίπου 2 ώρες):

Καθαρίζουμε εξωτερικά τη σελινόριζα και την κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια πλατιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές μέχρι να θωρακιστεί καλά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη σελινόριζα και περιμένουμε μέχρι να σοταριστούν καλά.
Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ώστε να καλύψει το κρέας.
Μετά από 30 λεπτά, προσθέτουμε τα πράσα, την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι, και αν χρειαστεί, λίγο ακόμα νερό.
Περιμένουμε 30 λεπτά να ψηθούν και μόλις είναι έτοιμα, προσθέτουμε το χυμό από τα λεμόνια.
Αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί για 15 λεπτά με κλειστό το καπάκι, μέχρι να «δέσει» καλά.
Καλή σας απόλαυση!

Η χρήσιμη συμβουλή του Κώστα Αποστολάκη:

Εάν βάλετε λίγο επιπλέον νερό, μπορείτε να κρατήσετε λίγο από το ζουμί σε ένα μπολ. Ετοιμάστε ένα πιλάφι και, μόλις το βγάλετε στο τραπέζι, περιχύστε το με το ζουμί από το χοιρινό. Φτιάξτε αρκετό, γιατί όλοι θα σας ζητήσουν και δεύτερη μερίδα!