
Κοκκινιστό Κουνέλι: Μια νοστιμιά για όλους!
Αφήνουμε το κουνέλι να μαλακώσει το πρωί πριν το μαγείρεμα, τοποθετώντας το σε μια λεκάνη με το ξύδι και περίπου 1 λίτρο νερού.
Υλικά (6 μερίδες):
- 1,5 κιλό κουνέλι, κομμένο σε μεσαία κομμάτια
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
- 300 γραμμάρια ψιλοκομμένα ντοματάκια
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 1 φύλλο δάφνης
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κρασί
- Μπαχάρι
- Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση (περίπου 45 λεπτά):
Αφήνουμε το κουνέλι να μαλακώσει το πρωί πριν το μαγείρεμα, τοποθετώντας το σε μια λεκάνη με το ξύδι και περίπου 1 λίτρο νερού. Όταν φτάσουμε στην ώρα του μαγειρέματος, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια πλατιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κουνέλι και το ροδίζουμε καλά από όλες τις πλευρές.
Όταν το κουνέλι έχει πάρει χρώμα και έχει απορροφήσει τα υγρά του, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε να εξατμιστεί και αυτό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία προσθέτοντας νερό, αν χρειαστεί, τρεις ή τέσσερις φορές, μέχρι το κουνέλι να μαλακώσει και να τρυπιέται εύκολα με το πιρούνι.
Μόλις το κουνέλι είναι έτοιμο, προσθέτουμε τα ντοματάκια, τον πελτέ αραιωμένο με λίγο νερό, το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι και το φύλλο δάφνης. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι το κόκκαλο να ξεκολλάει εύκολα από το κρέας. Όταν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, το πιάτο μας είναι έτοιμο!
Πριν το σερβίρισμα, προσθέτουμε λίγο αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά την κατσαρόλα για να δέσουν οι γεύσεις.
Καλή σας όρεξη!
Συμβουλή από τον Κώστα Αποστολάκη:
Αν θέλουμε να δώσουμε στο φαγητό μια πιο «πολίτικη» γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε ελάχιστο μοσχοκάρυδο και ένα ξυλάκι κανέλας μαζί με τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Αυτό θα προσφέρει στο κουνέλι μια ξεχωριστή γεύση και χρώμα που θα εντυπωσιάσει!